Hogy került a cica az indexbe?


A Bányamérnöki és Erdőmérnöki Főiskola Rektori Hivatal iratainak átdobozolása során találtunk egy erdőmérnök leckekönyvet a hozzá tartozó kísérőlevéllel (SOE KL 2.c 159/1928. sz. iktatott irat). Kilencven évvel ezelőtt nem kis riadalmat okozhatott az egykori hallgatónk számára, mikor Sopronba visszatérve féltve őrzött okmányát viszontlátta.

Idézzük levelét: "Hosszabb otthon tartózkodásom alatt soproni lakásomban nagytakarítást tartottak és a takarítónő öt éves kislánya valamiképpen [...] leckekönyvemhez jutott. Úgy látszik játszadozni kezdett vele, mert mire észrevették a mellékelt állapotban találták nála. - Mivel így leckekönyvem használhatatlanná vált, ismételten kérem a Tisztelt Tanácsot egy leckekönyv-másolat kegyes kiadására!"

Noha átérezzük a diák gondját melyet a kislány okozott, ennyi év távlatából inkább az indexben fennmaradt műalkotásokról emlékezünk meg a legjobban sikerült kiscica, a meglehetős tehetséget eláruló, téli kocsizós jelenet és kis művész szignója közzétételével.