Tisztújítás a SMAFC közgyűlésén


A megváltozott struktúrájú Soproni Egyetem és a SMAFC korábbi vezetése azzal a szándékkal, hogy megszilárdítsa Európa egyik legrégebbi sportegyesületének jövőjét, tisztújítást kezdeményezett a SMAFC-nál. A keddi közgyűlés Horváth Józsefet választotta elnöknek.

 

 

A Soproni Egyetem és a SMAFC vezetésének a kezdeményezésére tisztújító közgyűlést tartott kedden a SMAFC. Hazánk legrégebbi, s Európa egyik legnagyobb múlttal rendelkező egyesülete, az 1860 óta működő Soproni Műegyetemi Atlétikai és Football Club Horváth Józsefet, a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia szakmai igazgatóját választotta elnökének.

A vezetőségbe régi és új tagok egyaránt kerültek. A SMAFC korábbi sikeredzője, a kétezres évek elején a felnőtt férfi kosárlabdacsapatot a Magyar Kupa legjobb nyolc együttese közé vezető Horváth József mellett dr. Sterbenz Tamás, a Testnevelési Egyetem általános rektorhelyettese - ugyancsak korábbi sikeredzője a kosárszakosztálynak - és Pirger Tamás egyetemi adjunktus az új tag, míg Gottschling Gábor és Pethő-Klemencsics Nikolett a folyamatosságot képviselik a vezetőségben. A felügyelő bizottságba dr. Szekeres Csabát, a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia elnökét, Paár Dávidot és Demeter Zsoltot választották. Előbbi az egyetem, utóbbi a karate szakosztály küldötte. Czeglédy Tamás dékán továbbra is az egyesület tanárelnöke.

A SMAFC és az egyetem vezetőségének eltökélt célja, hogy a soproni egyesületet a magyar sportélet jelentős tényezőjévé fejlesszék. A jelenlegi szakosztályokat - ami a sakk, a szektorlabda, a lovaglás, a tájfutás, a karate és a kosárlabda - is magasabb színvonalra szeretnék helyezni, de szándékaik szerint újakat is alapítanak.

A kosárlabda szakosztály az új vezetőség irányításával biztosan erősödni fog, megfogalmazott hosszútávú cél, hogy az egyetemi csapat egy osztályal feljebb lépjen. A lehetőségek is bővülnek: miután a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia pályázik az államilag támogatott akadémiai pozícióra, a SMAFC-ban az onnan kikerülő fiatal sportolók - akik még nem teljesen készek a profik A csoportjára -, az egyetemi csapatot erősíthetik majd. Ezzel Sopronban egyedülálló rendszere áll fel ennek a sportágnak, miután az akadémia mellett NB-I B és NB-I A csoportos csapatai is játszanak.

 

A fotó forrása: ferfikosar.smafc.hu - Tóth Péter - petix.hu